Приветствую Вас Гость | RSS
Актеры Украины

Главная » Блог » Регистрация » ВходВоскресенье
05.05.2024
08:06
Главная » 2010 » Ноябрь » 21 » Кіноблоги України: найкраще
05:01
Кіноблоги України: найкраще

Кіноблоги України

Кіно – один з видів мистецтва, котрий, бувши покладеним на комерційні рейки, не перестає радувати нас своїми надзвичайними і захопливими образами. Цілком логічною є поява спеціалізованих блогів на тему кінематографу. Українська блогосфера на даний момент є цілком самодостатньою, щоб мати в своєму арсеналі кілька таких тематичних блогів. Зазвичай авторами таких блогів є як окремі особи – тоді рецензії та відгуки до фільмів будуть мати приватний характер, так і кілька авторів – якщо блог є колективним або існує на базі кінопорталу.

В сьогоднішньому огляді Блогорідер зібрав найкращі українські блоги на кіно-тематику.


кіноблог

Кіноблог – справжній ветеран української блогосфери – свої статті він публікує уже ось як четвертий рік підряд, що, погодьтесь, дуже чималий термін як для українського блогу. Тим не менш, Кіноблог повністю заслуговує на звання ветерана – його рецензії влучні, справедливі, та з легким присмаком іронії водночас. В них ви не знайдете суб"єктивізму, однак знайдете все, що потрібно вам для рішення – дивитись фільм чи ні. Окрім рецензій, блог публікує анонси нових фільмів та короткі біографії зірок першої і не першої величини. Над проектом працюють троє людей. Двоє з них навіть дали колись інтерв’ю для Блогорідера. Окрім того, блог має полегшену російську версію – Кинодневник.

Подивись

подивись

Блог Подивись! був створений на платформі Blox.ua не так давно. Однак вже встиг зацікавити своїх читачів цікавими відгуками на популярні фільми. Не дивлячись на досить "кислотний" дизайн, на блозі можна знайти дійсно цікаві, живі рецензії, з яскравим почуттям гумору. Взяти хоча б запис Тарас та його Бульба :) Зрештою, в RSS регулярно віддаються повні статті, тому можна насолоджуватися читанням, не виходячи зі свого RSS-читача. А свого читача блог, безперечно, знайде.

О кино неформально

Цей блог є додатком до основного проекту – порталу про кіно Кіно-Театр. Тому в блозі часто трапляються записи, які не завжди можуть бути рецензіями або відгуками на фільми. Увага авторів блогу зосереджена, головним чином, на всьому світі кінематографу, тому й пишуть вони про різноманітні події, як-от, презентацію скандального російського фільму Тарас Бульба режисера Володимира Бортка. На блозі також піднімаються нагальні проблеми розвитку українського кіно та участі його у світових кінофестивалях. Однак зроблено це так, як і має бути у блогах – неформально.

Двері в кіно

Як зізнається сам автор блогу Двері в кіно, його публікації – це не суто рецензії, а добуток множення рецензій на враження. Воно і справді так: статті цього кіноблогу хоч і намагаються бути всеохоплюючими, все ж таки мають відтінок приватного характеру. І це йде лише на користь сайту – бо інакше рецензії було б не цікаво читати, знаючи наперед думку про фільм. Продукти світового кінематографу сортуються за трьому часовими періодами – новинки останніх років, 1990-2000 роки, та 1940-80-і рр. У правому сайдбарі відвідувачі можуть бачити такий собі roadmap – перелік фільмів, котрі плануються до перегляду, і, відповідно, скоро на них будуть опубліковані відгуки.

Блог оКино

блог оКино

Блог оКино, як і один з попередніх блогів, є додатком до основного проекту – потужного порталу oKino.org, який входить до трійки найбільших сайтів України про кіно взагалі. Тому, оскільки на головному сайті присутні всі види контенту, в тому числі і рецензії, блог став місцем для публікації оновлень специфічного характеру – в основному постерів та трейлерів. Отже, він стане чудовою знахідкою для тих, хто любить переглядати трейлери до нових фільмів – тут їх можна навіть скачати у HD-якості.

DOC-films

документальні фільми

Цей блог не зовсім про кіно. DOC-films, як може бути зрозуміло з назви, збирає виключно документальні фільми. Збирає в прямому розумінні цього слова – окрім опису відео- або телепередачі можна знайти посилання на завантаження цього фільму з файлообмінників. Зазвича такі фільми мають невелику тривалість, тому цілком реальною є можливість їхнього скачування. Вибір рубрик достатньо широкий, щоб задовольнити кожного відвідувача, тим більше, що є в наявності документальні фільми у трьох якостях – DVDrip, HDTVrip, TVrip, та від трьох провідних телеканалів цієї сфери – National Geographic, Discovery, BBC.

Кіно-Переклад

кіно-переклад

А цей блог теж можна було б назвати не зовсім про кіно :) Колись сайт Кіно-Перекладу став основою потужного громадського руху, котрий довзолив інтернет-спільноті здійснити реальні кроки по втіленню своїх мрій. Метою цієї спільноти був початок дублювання фільмів, що виходять в український прокат, українською мовою. Адже ще кілька років тому ми дивилися фільми виключно російською. А зараз, як відомо, практично кожен фільм, що виходить на українські кіноекрани, зобов"язаний бути як мінімум субтитрованим, і як максимум дубльований українською мовою. Нормальна світова практика нарешті досягла і нашої країни – тепер громадяни України можуть дивитися фільми державною мовою. І хто би не казав про радикальність такого кроку – вже давно доказано, що фільми з українським дубляжем нічим не поступаються своїм російським аналогам, а в деяких випадках – навіть перевершують їх, роблячи успіх фільмів ще більшим (Тачки). Блог Кіно-Перекладу зараз носить інформативний характер, сповіщаючи про кількість фільмокопій нових фільмів з українським дубляжем.

Слава.in.ua

Передостанній блог у нашому переліку кіноблогів України відноситься до розряду приватних. Сайт Окно в мой мир з’явився на світ 1 листопада 2006 року. З того часу він встиг стати суто тематичним, і його автор опублікував десятки рецензій на нові фільми. Окрім того, блог живе цікавим життям – автор веде свій рейтинг найкращих фільмів, паралельно проставляючи їм оцінки, а читачі також долучаються до цього, беручи участь в обговоренні кіноновинок. Слідкувати за оновленнями блогу можна багатьма способами – як з допомогою традиційного RSS-потоку, так і в ЖЖ чи Твіттері В’ячеслава, думка якого, безперечно, заслуговує на увагу українських кіноманів.

VJ.net.ua

Цей блог став переможцем конкурсу UA Webstar 2007 у номінації Кращий тематичний блог, здобувши найбільшу кількість голосів відвідувачів. Незадовго до цього сайт потрапив у другий випуск рубрики Під мікроскопом на цьому блозі. Зараз він не так часто оновлюється, проте продовжує публікувати авторські рецензії на популярні фільми. Тим більше, що напрацьована за кілька років існування база сайту становить не меншу цінність, ніж регулярні оновлення.

На цьому огляд українських кіноблогів завершується. Який з них найкращий та близький по духу – вирішувати вам, шановні читачі. Однак достеменно відомо, що кожен з цих сайтів, у які було вкладено неодноразові старання, зацікавить усіх, кому небайдужий магічний світ кіно.

Спонсор запису: Дубликаты и автомобильные номера востановим в кратчайшие сроки

Просмотров: 964 | Добавил: КВН76 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 15
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Viktor.Kravets © 2024